Corona

Bericht 21 juni 2021:

Beste leden van TVA,

Het kabinet heeft vrijdagavond tijdens de persconferentie aangekondigd dat de volgende stappen van het openingsplan vanaf zaterdag 26 juni kunnen worden gezet. Officiële cluboverstijgende wedstrijden voor volwassenen zijn dan weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Publiek is weer welkom bij amateurwedstrijden en trainingen. De horeca op sportlocaties mag onder voorwaarden ruimer en langer open.

Goed nieuws dus, want dit betekent dat deze zomer officiële toernooien en wedstrijden tegen spelers van andere verenigingen voor alle leeftijden weer mogelijk zijn. Toeschouwers zijn welkom bij wedstrijden en trainingen, hierbij geldt:

 • Een vaste plaats: zitplaats of staand op een afgebakende plek met 1.5 afstand.
 • Een checkgesprek en registratie is verplicht. 

Ouders mogen dus blijven kijken bij hun kinderen, clubgenoten kunnen elkaar aanmoedigen en liefhebbers van tennis en padel kunnen wedstrijden bezoeken. We gaan het weer gezellig maken bij TV Ammerzoden.

Het terras en het clubhuis mogen vanaf 26 juni open volgens onze reguliere openingstijden. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals vaste zitplaatsen en alles op 1.5 meter afstand. Dat betekent dat tafels en stoelen ver genoeg van elkaar af moeten blijven staan. Registratie via de QR-code in het clubhuis en checkgesprek blijven verplicht. Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden.

Lees hier de aanvullende richtlijnen vanuit de KNLTB en lees hier meer over de versoepelingen vanuit de Rijksoverheid vanaf 26 juni.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur.

 

Bericht 24 mei "UPDATE 17 mei":

Het kabinet heeft besloten dat ‘stap 2’ van het openingsplan van het kabinet vanaf 19 mei kan worden ingezet.

Wat betekent dit voor tennis vanaf 19 mei bij TVA?

 • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten tennissen in groepsverband (max. 30 personen), zowel vrijspelen als trainen. Zij houden 1.5 meter afstand tot elkaar. 
 • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen buiten spelen en trainen in groepsverband (geen maximum). Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • De terrassen mogen weliswaar open van 6.00 tot 20.00 uur echter omdat de bar normaliter pas vanaf 19:30 uur open is zullen we nog geen bardiensten inzetten. We zetten wel de tafels en stoelen klaar.
  Maatregels terras: maximaal 50 personen op een terras, en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden. Een reservering is verplicht (dit kan een baanreservering of les zijn).

 • Sportkantines, kleedkamers en douches blijven nog dicht.
 • Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien zijn helaas nog niet toegestaan. Onderlinge wedstrijden met spelers van de eigen vereniging zijn wel toegestaan. Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
 • Publiek is niet toegestaan.

Geniet van het tennissen met je vrienden en familie.
We hopen snel verder open te kunnen gaan met 'Stap 3'.

Verdere informatie vind je hier op de site van de KNLTB.

 

Bericht 10 maart 2021:

Beste leden,

Goed nieuws voor alle leden van TV Ammerzoden, iedereen mag weer dubbelen

Het kabinet heeft afgelopen maandagavond aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven, maar dat enkele kleine aanpassingen mogelijk zijn. Het belang van sporten en bewegen voor de fysieke en mentale gezondheid wordt onderkend en is aanleiding om nu ook iets meer ruimte te geven aan volwassenen. Vanaf 16 maart mogen ook volwassenen buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Tennis met 4 personen op één baan is dus weer voor iedereen toegestaan. Voorwaarde is wel dat we 1.5 meter afstand van elkaar houden.

Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1.5 meter afstand te houden.

Voor meer informatie op de KNLTB-site, klik op deze link.

Met vriendelijke groet,
Bestuur van TV Ammerzoden.

 

Bericht 15-dec-2020:

Beste leden van TV Ammerzoden,

Het zal jullie allemaal niet zijn ontgaan, gisteren kondigde het kabinet een lockdown aan van 15 december tot en met 19 januari 2021.

De nieuwe maatregelen hebben ook impact op sport, en daarmee tennis.

Onderstaande maatregelen zijn te vinden op www.knltb.nl

Wat betekent dit voor tennis en padel?

 • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis en padel spelen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan.
 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan buiten (excl. trainer).
 • Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Tennis- en padel in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Reserveren via de KNLTB Club App
Reserveren via de KNLTB Club App blijft van kracht. Het is van belang dat de spelers die aanwezig zijn op het tennispark ook daadwerkelijk in de reservering vermeld staan. Vanaf vandaag is alleen enkelspel toegestaan.

Fijne Feestdagen
Normaal gesproken vieren we de feestdagen ook een beetje samen op de tennisbaan en in de kantine tijdens het populaire Oliebollen toernooi. Helaas is dat dit jaar niet mogelijk. 

Namens het bestuur van TV Ammerzoden wensen wij jullie allemaal Fijne Feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2021 - met meer tennis en gezelligheid!

Bestuur TV Ammerzoden

 

Bericht 18-nov-2020:

Beste leden van TV Ammerzoden,

Zoals jullie wellicht al hebben gehoord, heeft het kabinet gisteravond (17 november) bevestigd dat de extra maatregelen van de afgelopen 2 weken vervallen vanaf donderdag 19 november. Dat betekent dat de ‘gedeeltelijke lockdown’ zoals bekend gemaakt op 13 oktober weer gaat gelden, sportkantines blijven gesloten, amateursportwedstrijden zijn verboden en de maximale groepsgrootte is 4 personen. Dubbelen en trainen met maximaal 4 spelers per baan is dan weer toegestaan. 

Neem voor meer informatie een kijkje op de site van de KNLTB.

Met vriendelijke groet,

Namens het Bestuur van TVA
Jos Joosten (voorzitter)

Advocatenlaan 7A
5324 AL  Ammerzoden
[email protected]
[email protected]

 

Bericht 05-nov-2020:

Komende 2 weken geen dubbelspel.

Beste leden van TVA,

De KNLTB heeft gisteravond (04-nov-2020) verzwarende maatregelen in samenspraak met de RIVM aangekondigd voor de komende 2 weken:

 • Voor vrij spelen geldt, dat er de komende 2 weken door senioren alleen gesingeld kan worden (dus max 2 personen op 1 baan).
 • Voor trainingen van senioren geldt dat er slechts 2 personen op 1 baan mogen staan. Training met 4 personen moet daarmee plaats vinden op 2 banen.

Voor junioren zijn er geen veranderingen.

Kijk hier voor het volledige bericht over de extra maatregelen van Rijksoverheid en specifiek voor de sport.

Bestuur TV Ammerzoden.

 

Bericht 19-okt-2020:

Corona update: Competities en toernooien stopgezet, vrij spelen en training blijft mogelijk.

Jullie hebben het beslist allemaal al gehoord en de captains van alle competitie teams zijn persoonlijk nog ingelicht: In verband met de verscherpte richtlijnen vanuit het RIVM zijn alle KNLTB competities stopgezet en zijn toernooien stopgezet tot en met 15 november (week 46).

De coronamaatregelen die het kabinet afgelopen week afkondigde zijn hard, maar noodzakelijk om de verspreiding van het virus in te dammen. Sportwedstrijden zijn verboden, dus geen competities en toernooien meer.

Gelukkig mogen we wel blijven vrij tennissen en trainen. We zijn hier heel blij mee, want sporten en bewegen is gezond en dat hebben we juist nodig in deze tijd.

We begrijpen dat er veel vragen zijn over vrij spelen, onderlinge wedstrijden en trainingen. Hierbij een overzicht van de maatregelen voor tennis zoals het KNLTB dat eerder deze week reeds heeft doorgegeven:

 • De KNLTB Competitie 2020 is beëindigd, zowel voor de jeugd als de senioren.
 • Reguliere open toernooien (week 42 t/m 46) en Junioren Tour toernooien (week 44 + 45) kunnen niet doorgaan.
 • Intern georganiseerde wedstrijden en toernooien, zoals clubkampioenschappen, laddercompetities of de toss zijn voor zowel de jeugd als senioren niet toegestaan. Onze clubkampioenschappen gaan dus helaas niet door eind oktober.
 • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen/padellen en te trainen, zowel buiten op de eigen vereniging als binnen in een hal.
  • Voor vrij spel geldt: de maximale groepsgrootte voor volwassenen vanaf 18 jaar is 4 personen per baan. Voor jeugd tot 18 jaar geldt geen maximale groepsgrootte.
  • Voor training geldt: voor volwassenen vanaf 18 jaar is de maximale groepsgrootte 4 personen (dit is exclusief trainer). Trainingsgroepen van 8 personen zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in 2 groepen van 4 spelers (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn op 2 banen én de groepen niet gemengd worden. Voor jeugd tot 18 jaar geldt geen maximale groepsgrootte.
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
 • Publiek is niet toegestaan. 

Bestuur TV Ammerzoden.

 

Bericht 29-sep-2020:

Beste leden van TV Ammerzoden,

Het kabinet treft opnieuw landelijke maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Om een nieuwe lockdown te voorkomen worden de komende 3 weken de sociale contacten drastisch beperkt. Dat zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle. Zie hier het volledige bericht van de KNLTB.

Gelukkig kunnen we wel blijven tennissen, zowel vrij tennis als training als competitie, echter zonder publiek. Het is verplicht om digitaal af te hangen alvorens vrij te komen spelen.

De sportkantines en clubhuizen (met uitzondering van toiletten en kleedkamers) zullen gesloten zijn waardoor er geen bardienst nodig zal zijn. Het is de bedoeling dat je na afloop van het vrij spelen, de training of een wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Helaas hebben we het Zilveren Sleepnet toernooi (van a.s. zondag) in overeenstemming met Hedel geannuleerd. We zullen iedereen snel informeren over de voortgang van de clubkampioenschappen (die op 25 oktober beginnen).

Uiteraard zijn de algemene ‘1.5 meter afstand’ regel en de hygiëneregels nog steeds van toepassing. Op 20 oktober worden de maatregelen geëvalueerd.

Met sportieve groet,
Namens het bestuur van TV Ammerzoden.

Jos Joosten

 

Bericht 1-Jul-2020:

Beste leden van TV Ammerzoden,

Allereerst een woord van dank aan alle leden van TVA, omdat iedereen zich zo goed houdt aan de voorgeschreven richtlijnen van het KNLTB en de RIVM en zo Corona geen kans geeft. Het is niet makkelijk, maar het zorgt er wel voor dat we hierdoor de banen open mogen houden. Respect naar jullie allemaal!

Daarmee hebben we weer wat te vieren (het stopt echt niet dit jaar):

LED-verlichting.

Sinds enkele weken worden alle banen verlicht door LED-verlichting. We zetten hiermee grote stappen naar een duurzaam park.

Clubhuis van binnen opgeknapt.

Het clubhuis is van binnen helemaal opgeknapt met nieuwe kleuren en mooie designs en accenten en met een nieuwe koffiemachine, die echt geweldige koffie van verse bonen voor jullie zet.

Tal van vrijwilligers, commissieleden, en bestuursleden hebben samen met Kraay Schilders en Gonneke van Wordragen heel wat vrije uurtjes opgeofferd om de club klaar te krijgen vóór 1 juli. Dank daarvoor. Speciale dank gaat uit naar Diana Feteris, Rik Kraay, Anouk Groeneveld en Veerle Megens. We zijn supertrots op jullie.

Het clubhuis met terras gaat weer open.

Vanaf 1 juli 2020 zetten we weer een stap naar een normaal clubleven. Met goedkeuring van de gemeente mag het clubhuis en terras weer open en dat wordt op een feestelijke manier gedaan de ochtend van 1 juli samen met de Lipstick Ladies.

Uiteraard gelden hiervoor alle richtlijnen die nu ook in acht worden genomen in het dagelijks leven. Zo hebben we ook hier bij TV Ammerzoden maatregelen getroffen om alles in goede banen te leiden.

 • Op het terras en in het clubhuis staan tafels en stoelen op 1,5 m afstand. 
 • Beide deuren van de ingang van het clubhuis zullen open staan, zodat we looproute zowel binnen als buiten tegen de klok in kunnen garanderen.
 • Er zal een desinfectiepunt op terras en in het clubhuis zijn zodat wanneer leden willen, ze de handen, tafel en stoelen kunnen desinfecteren.
 • Gebruikt glaswerk graag terugbrengen naar de bar volgens aangegeven route en dan naar huis.
 • Maximaal 1 persoon kan bestellen aan de bar in het clubhuis. Houd ten alle tijden 1,5 m afstand tot diegene die bardienst heeft. De rest van het tennisgroepje zoekt een plek om te zitten.
 • Betaling is alleen met pin mogelijk.
 • Het is verplicht om te gaan zitten op het terras en in het clubhuis. 
 • Zorg dat je aan je tafeltje de 1,5m naar iedereen aanhoudt. Laat stoelen en tafels staan zoals dat is gedaan door leden van de barcommissie. Geen groepsvorming a.u.b. door het verzetten van stoelen en of tafels.  (m.u.v. gezinsleden uit een huishouden)
 • Wanneer het te druk wordt op het terras/ paviljoen vragen we om eigen verantwoordelijkheid te nemen en plaats te maken voor de mensen die net gestopt zijn met tennissen zodat ook zij een drankje kunnen nuttigen.
 • Het reserveren van een baan en inschrijven voor een evenement op afstand blijft voorlopig nog zoals het nu is.

Neem aub de protocollen m.b.t. hygiëne, park-gebruik, horeca en digitale afhanginstructie in acht voor je eigen gezondheid en die van andere leden van TV Ammerzoden.

Mochten er nog vragen zijn, dan horen we dat graag. Mail je vraag naar [email protected]

Met gezond feestelijke groet,
Het bestuur van TV Ammerzoden

 

Bericht 10-mei-2020:

We hebben heel veel goed nieuws! 

Zoals jullie beslist weten is afgelopen woensdag aangekondigd door Minister President Mark Rutte, dat o.a. tennissen weer is toegestaan voor alle leeftijden mits we ons daarbij aan de regels houden.Heerlijk nieuws dat je weer naar de baan kunt en weer een potje kunt tennissen met vrienden en familie.
Vrij tennissen gaat via de KNLTB ClubApp - Reserveer een baan. Installeer hiervoor alvast de KNLTB ClubApp, die ga je nodig hebben.

Banen 1 & 2 worden op dit moment gerenoveerd. Er komen nieuwe matten en we verwachten dat alles weer bespeelbaar is vanaf 18 mei 2020.

De palen voor de LED verlichting zijn reeds geplaatst. Hierdoor is er tijdelijk minder licht op baan 2 en baan 3. In de week van 25 mei 2020 wordt alle verlichting op de club vervangen door LEDverlichting. Hoe en waar we dan kunnen tennissen, wordt later gecommuniceerd.

 

Bericht 28-apr-2020:

Vanaf 29 april hopen we weer te kunnen starten met de tennistrainingen voor de jeugdleden van TVA. TSTK en TVA zijn druk bezig met de voorbereidingen. Het vrij spelen voor de jeugd zal nog even moeten wachten, het park zal buiten de lestijden om voorlopig gesloten blijven. Gezondheid staat nog steeds voorop! TSTK zal alle lessende jeugd informeren over de start van de lessen en de KNLTB/RIVM richtlijnen.

De senioren mogen helaas de baan nog niet op, hou vol!Voor het laatste nieuws kijk op https://www.knltb.nl/overig/al-het-nieuws-rondom-het-coronavirus/

 

Bericht 15-maa-2020:

Beste Leden,

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen zijn verlengd en gelden t/m 28 april 2020.

Het bestuur van TV Ammerzoden heeft daarmee besloten verder gevolg te geven aan de oproep van de RIVM en de KNLTB (zie hieronder) om alle activiteiten te staken en alle tennisparken en clubhuizen te sluiten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen.

Zie ook de speciale pagina van de KNLTB: https://www.knltb.nl/nieuws/2020/04/maatregelen-verlengd-sportclubs-blijven-dicht-tm-28-april/

Het bestuur

 

Bericht 12-maa-2020:

M.b.t. het coronavirus kunnen wij het volgende mededelen:

- Het Clubhuis van TV Ammerzoden blijft in principe gewoon open, invulling van de bardiensten zal plaatsvinden volgens het geplande schema.

- De tennislessen gaan in gewoon door, tenzij dit door de trainer anders wordt aangegeven. Mocht je als leerling het niet verantwoord vinden om de les te volgen informeer hier dan je trainer over.

- Als vereniging verzoeken we je de richtlijnen van het RIVM te volgen. Dat betekent dat wij iedereen met klem het volgende verzoeken: ben je verkouden, moet je hoesten en/of heb je koorts kom dan niet niet naar de club.

- Als je geen last hebt van bovengenoemde klachten dan ben je natuurlijk van harte welkom om een balletje te  komen slaan.  

Als er aanleiding is voor wijziging van dit beleid zullen wij jullie uiteraard weer snel informeren.  

Voor meer informatie kijk op de website www.rivm.nl 

Met gezonde groet,
Bestuur TV Ammerzoden 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 73 599 2370

Address

Advocatenlaan 7a
5324 AL AMMERZODEN