Corona

 

Overzicht Openstellingen (update per 25 februari 2022):

Leeftijd 1 t/m 17 jaar 18 t/m 99 jaar
Tennisbanen: Open van 08:00 tot 23:00 uur Open van 08:00 uur tot 23:00 uur
Tennisspel: Enkel en Dubbel Enkel en Dubbel
Publiek: Toegestaan Toegestaan
Clubhuis: Normale openingstijden. Normale openingstijden.
Bar: Normale openingstijden. Normale openingstijden.
Douches: Normale openingstijden. Normale openingstijden.
Toiletten binnen: Normale openingstijden. Normale openingstijden.
Toilet buiten: Open van 08:00 tot 23:30 uur Open van 08:00 tot 23:30 uur

Het Corona Toegangs Bewijs (CTB) is niet meer nodig!

 

Bericht 25 januari 2022:

Super goed nieuws! Het kabinet heeft besloten dat verdere versoepelingen mogelijk zijn vanaf woensdag 26 januari 2022. De horeca en cultuursector mogen open tot 22:00 uur en officiële cluboverstijgende wedstrijden zijn weer toegestaan. Ook publiek is weer welkom bij wedstrijden en trainingen.

Onze competitieleiders en toernooi-leiders gaan meteen aan het werk om te kijken wat er aan wedstrijden te organiseren is en onze barcommissie is al aan de slag gegaan om de voorraden weer op peil te krijgen.

Dit betekend dat we vanaf morgen al wel publiek mogen ontvangen en dat we, na het opstarten van de bar en de barvoorraad, vanaf zaterdag 29 januari (wintercompetitie) ook weer het clubhuis kunnen openen.
Mocht je dus bardienst hebben vanaf zaterdag, zorg dat je weer op tijd op de club bent. Wij zorgen voor een schoon clubhuis, schoon water, schone tap, vers bier en een schoongemaakte koffiemachine.

Voor een volledig bericht vanuit de KNLTB klik hier.

 

Bericht 15 januari 2022:

Sporten buiten en binnen mag weer voor iedereen. De versoepelingen ging zaterdag 15 januari in. Alle andere maatregelen blijven gelden tot en met 25 januari. Dan bekijkt het kabinet of de huidige maatregelen verder versoepeld kunnen worden.

Goed nieuws dus. Tennissen kan weer volop, ook dubbelen mag weer. We zijn blij dat de sportsector nu wordt gezien als essentiële dienstverlening, zodat de deuren van sportaanbieders open gaan en ook blijven. Iedereen kan weer sporten.

Wat betekent dit voor tennis bij TVA:

 • Buiten tennissen is toegestaan, zowel vrij spelen als trainingen voor jeugd en volwassenen. Er geldt geen eindtijd meer en er is geen maximale groepsgrootte. Dubbelen is dus weer mogelijk en trainingen met bijvoorbeeld een groep van 6 of 8 personen mag ook.
 • Onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging zijn toegestaan. Zonder publiek.
 • Competities tussen clubs en toernooien zijn niet toegestaan.
 • Horeca op sportlocaties blijft gesloten.
 • Kleedkamers, douches en toiletten mogen in principe open echter door afwezigheid van de bardienst zal dat bij TVA nog even op zich laten wachten. Mocht er een toernooi zijn binnen TVA dan gaan de douches en toiletten buiten uiteraard wel open; bij het gebruik hiervan is een CTB (vanaf 18 jaar) en het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) verplicht.

Voor meer informatie, kijk op de KNLTB-site.

 

Bericht 10 januari 2022:

Afgelopen 3e januari 2022 heeft het kabinet al besloten dat buitensporten voor jongeren tot en met 17 jaar weer mogelijk is vanaf dinsdag 11 januari, tot 20.00 uur ‘s avonds. We zijn blij dat de jeugd ook in de avonduren weer de mogelijkheid krijgt om te tennissen.

Klik hier voor het volledige bericht van de KNLTB en de update op onze coronapagina van TVA.

 

Bericht 22 december 2021:

Vandaag kwam de uiteindelijke informatie van de KNLTB over de vraag of er nog gedubbeld mag worden of dat er alleen nog maar enkelspel mogelijk is...

KNLTB: Update 22 december;Helaas is de interpretatie van de maatregelen m.b.t. de mogelijkheid om te sporten in tweetallen dinsdagavond gewijzigd en aangescherpt. De Vereniging vanSport en Gemeenten (VSG) heeft na overleg gisteren met VWS, NOC*NSF en Platform Ondernemers in Sport middels een brief aan gemeenten laten weten dat dubbelen niet is toegestaan. Dat heeft ook consequenties voor trainingen. Wij vinden dit jammer, want tennis buiten kan veilig op 1.5 meter afstand. Wat mag wel?

 • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis met 2 volwassenen blijft mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee spelers per baan, alleen enkelspel is dus toegestaan.
 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baan. De groepen mogen niet gemengd worden. Een leraar mag vantweetal naar tweetal gaan en aanwijzingen geven, maar niet alle tweetallen in één keer instructies geven.
 • Competities en toernooien worden per direct stilgelegd. Dit geldt dus voor de wintercompetities Zuid, Noord-West en de padelcompetitie, de Junioren Tour.

Het volledige bericht van de KNLTB is hier te lezen.

 

Bericht 19 december 2021:

We hebben afgelopen zaterdag geen goed nieuws gekregen vanuit het kabinet.

Om de verspreiding van het virus te vertragen stelt het kabinet vanaf zondag 19 december 5.00 uur een harde lockdown in. Bijna alle sectoren moeten sluiten behalve essentiële winkels en apotheken. Ook binnensportlocaties moeten sluiten. Buiten sporten blijft mogelijk van 05.00 tot 17 uur. De maatregelen gelden voorlopig t/m vrijdag 14 januari.

Sporten mag

We zijn blij dat sporten nog mogelijk blijft. Bewegen is juist gezond, het draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd.

Blijf dus zoveel mogelijk tennissen!

Dat betekent dat tennis-verenigingen open mogen blijven van 5 tot 17 uur. Tennis en buiten mag.

 • Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand (excl. leraar). De KNLTB zoekt nog uit of dubbelen wel/niet is toegestaan.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club.
 • Competities worden per direct stilgelegd. Dit geldt dus voor de wintercompetities Zuid, Noord-West en de padelcompetitie.
 • Sportkantines moeten gesloten zijn, maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten.

Lees hier de maatregelen voor de sport: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport

 

Bericht 26 november 2021:

Het kabinet heeft vrijdagavond 26 november besloten dat extra maatregelen nodig zijn. Vanaf zondag 28 november geldt een ’avondlockdown’ voor verschillende sectoren, ook voor de amateursport. Tennissen mag dan tot 17.00 uur. Daarna moeten buitensport en binnensportlocaties worden gesloten, ook de horeca. Op binnensportlocaties blijft een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig voor spelers van 18 jaar en ouder. De maatregelen blijven in ieder geval 3 weken van kracht tot zondag 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.

Lees hier het volledige bericht vanuit de KNLTB:

https://www.knltb.nl/nieuws/2021/11/corona-update-avondlockdown-tennis-en-padel-mogelijk-tot-17-uur

De KNLTB vindt het jammer dat sport als ‘niet-essentieel’ is bestempeld en daar zijn we het vanuit TV Ammerzoden geheel mee eens. Sporten en bewegen is gezond en verbetert de weerstand, het verkleint de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes en psychische problemen. Naar ons idee is sporten juist ‘essentieel’, zowel tijdens deze coronapandemie als voor de toekomstige volksgezondheid.

Deze argumenten heeft de KNLTB samen met NOC*NSF en de andere sportbonden in ‘Den Haag’ kenbaar gemaakt, maar helaas is er anders besloten.

Maatregelen voor tennis (en padel)

De maatregelen voor tennis en padel in het kort:

 • Sporten blijft mogelijk, zowel buiten als binnen van 05.00 uur tot 17.00 uur. Dit geldt voor vrij spelen, trainingen, competities en toernooien.
 • Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, buiten de baan of op het park is de 1.5 meter wel verplicht. Geef elkaar de ruimte.
 • Voor buiten sporten is het niet nodig een CTB te laten zien.
 • Horeca op sportlocaties mag open van 5.00 uur tot 17.00 uur. Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, horeca en terras van de sportlocatie. Een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en 1.5 meter afstand is verplicht. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras op een vereniging een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.
 • Publiek is niet toegestaan op het park of in een hal. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Uitzonderingen:

 • Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen CTB te tonen in binnenruimtes op verenigingen en binnensportlocaties. Denk hierbij aan leraren, coaches, onderhoudsprofessionals, competitie- en toernooileiders en andere vrijwilligers zoals ouders die moeten rijden naar een training of wedstrijd.
 • Topsportwedstrijden vormen een uitzondering, deze mogen na 17.00 uur wel doorgaan. Zonder publiek.

We hopen dat jullie massal overdag komen tennissen. Gebruik de KNLTB ClubApp om je baan te reserveren.

 

Bericht 13 november 2021:

Vanaf zaterdag 13 november moet alle horeca om 20:00 uur sluiten, dus ook op sportlocaties. Voor de horeca geldt al een coronatoegangsbewijs (CTB), een vaste zitplaats wordt weer verplicht. De 1.5 meter afstand regel wordt opnieuw ingevoerd, niet tijdens het sporten maar wel buiten de baan of op het park. Sportwedstrijden mogen doorgaan, maar dan zonder publiek op de tribunes of langs de baan. Dit geldt voor professionele wedstrijden en ook voor amateursport.

Maatregelen voor tennis

De maatregelen voor tennis bij ons op TV Ammerzoden in het kort:

 • Sporten bij TV Ammerzoden blijft mogelijk.
 • Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, wel buiten de baan of op het park.
 • Voor buiten sporten is het niet nodig een CTB te laten zien.
 • Horeca op sportlocaties mag open van 6.00 uur tot 20.00 uur. Dit betekent dat de komende 3 weken de reguliere bardiensten op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag komen te vervallen en het clubhuis niet opengaat.
 • Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, horeca en terras van de sportlocatie. Een vaste zitplaats is verplicht. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras van onze vereniging een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.
 • Publiek is niet toegestaan op het park. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Uitzonderingen:

 • Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen CTB te tonen in binnenruimtes op verenigingen en binnensportlocaties. Denk hierbij aan leraren, coaches, onderhoudsprofessionals, competitie- en toernooileiders en andere vrijwilligers zoals ouders die moeten rijden naar een training of wedstrijd.
 • Het clubhuis mag na 20 uur nog wel gebruikt worden door toernooi- of wedstrijdleiding. De horeca blijft dan wel gesloten

Deze gedeeltelijke lockdown duurt 3 weken en gaat in op zaterdag 13 november om 18.00 uur t/m zaterdag 4 december. De situatie wordt op vrijdag 3 december opnieuw beoordeeld.

Lees hier het uitgebreide bericht van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/11/12/besmettingen-moeten-omlaag-strengere-regels-om-contacten-te-beperken

 

Bericht 5 november 2021:

De Tweede Kamer en het kabinet hebben toch geluisterd naar de bezwaren van de amateursport en het plan om de coronapas in te voeren in de amateursport aanpast. Sporters en publiek bij buitensporten hoeven geen coronatoegangsbewijs (CTB) te laten zien.
Echter, bij het betreden van de sportkantine of het clubhuis, of wanneer plaats wordt genomen op het terras, is een CTB wel nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder vanaf zaterdag 6 november. Dat geldt ook voor alle activiteiten op binnensportlocaties, zoals tennis- en padelcentra.

Op corona.knltb.nl vind je de nieuwe maatregelen en de laatste informatie over de richtlijnen voor tennis en padel en de horeca op jouw vereniging.

De maatregelen voor de sport vanaf zaterdag 6 november in het kort:

 • een CTB is nodig voor alle activiteiten op binnensportlocaties, zowel voor sporters als voor publiek vanaf 18 jaar. Dit betekent dus dat elke tennisser en padelspeler vanaf 18 jaar een CTB moet laten zien wanneer hij of zij wil vrij spelen, een training heeft of een wedstrijd gaat spelen in een tennishal en/of padelcentrum. Dit geldt ook voor publiek.
 • een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes en terras van de sportlocatie. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras op een vereniging een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.

UitzonderingMensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen CTB te tonen in binnenruimtes op verenigingen en binnensportlocaties. Denk hierbij aan leraren, coaches, onderhoudsprofessionals, competitie- en toernooileiders, bardiensten en andere vrijwilligers. Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten als publiek in binnenruimtes wel een CTB tonen.De maatregelen zijn nodig vanwege een snellere toename van het aantal besmettingen en de toenemende druk op de zorg. Op vrijdag 12 november wordt gekeken welke maatregelen dan gaan gelden.

 

Bericht 24 september 2021:

Corona update: Sporthoreca en het coronatoegangsbewijs

Vanaf zaterdag 25 september vervalt de 1.5 meterregel, maar er gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt alleen binnen, want het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten wat versoepeld. Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van het clubhuis of de sportkantine. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw en bepaalt dan welke maatregelen nog nodig zijn.

Waar en wanneer heb je WEL een coronatoegangsbewijs nodig?

 • Voor gasten die binnen in het clubhuis of de sportkantine zitten en een hapje/drankje nuttigen, zowel staand als zittend is wel een coronatoegangsbewijs nodig. De check hoeft niet gelijk bij de ingang gedaan te worden, maar mag ook gedaan worden als de persoon in het horecagedeelte plaatsneemt.

Waar en wanneer heb je GEEN coronatoegangsbewijs nodig?

 • Bij het afhalen van drankjes/hapjes in het clubhuis of aan de bar en het nuttigen daarvan op het terras of langs de baan is een coronatoegangsbewijs niet nodig.
 • Bij het gebruik van kleedkamers en toiletten is een coronatoegangsbewijs ook niet nodig.

Voor meer informatie, zie de infromatie op de KNLTB-site.

 

Bericht 21 juni 2021:

Het kabinet heeft vrijdagavond tijdens de persconferentie aangekondigd dat de volgende stappen van het openingsplan vanaf zaterdag 26 juni kunnen worden gezet. Officiële cluboverstijgende wedstrijden voor volwassenen zijn dan weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Publiek is weer welkom bij amateurwedstrijden en trainingen. De horeca op sportlocaties mag onder voorwaarden ruimer en langer open.

Goed nieuws dus, want dit betekent dat deze zomer officiële toernooien en wedstrijden tegen spelers van andere verenigingen voor alle leeftijden weer mogelijk zijn. Toeschouwers zijn welkom bij wedstrijden en trainingen, hierbij geldt:

 • Een vaste plaats: zitplaats of staand op een afgebakende plek met 1.5 afstand.
 • Een checkgesprek en registratie is verplicht. 

Ouders mogen dus blijven kijken bij hun kinderen, clubgenoten kunnen elkaar aanmoedigen en liefhebbers van tennis en padel kunnen wedstrijden bezoeken. We gaan het weer gezellig maken bij TV Ammerzoden.

Het terras en het clubhuis mogen vanaf 26 juni open volgens onze reguliere openingstijden. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals vaste zitplaatsen en alles op 1.5 meter afstand. Dat betekent dat tafels en stoelen ver genoeg van elkaar af moeten blijven staan. Registratie via de QR-code in het clubhuis en checkgesprek blijven verplicht. Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden.

Lees hier de aanvullende richtlijnen vanuit de KNLTB en lees hier meer over de versoepelingen vanuit de Rijksoverheid vanaf 26 juni.

 

 

Bericht 24 mei 2021 "UPDATE 17 mei":

Het kabinet heeft besloten dat ‘stap 2’ van het openingsplan van het kabinet vanaf 19 mei kan worden ingezet.

Wat betekent dit voor tennis vanaf 19 mei bij TVA?

 • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten tennissen in groepsverband (max. 30 personen), zowel vrijspelen als trainen. Zij houden 1.5 meter afstand tot elkaar. 
 • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen buiten spelen en trainen in groepsverband (geen maximum). Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • De terrassen mogen weliswaar open van 6.00 tot 20.00 uur echter omdat de bar normaliter pas vanaf 19:30 uur open is zullen we nog geen bardiensten inzetten. We zetten wel de tafels en stoelen klaar.
  Maatregels terras: maximaal 50 personen op een terras, en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden. Een reservering is verplicht (dit kan een baanreservering of les zijn).

 • Sportkantines, kleedkamers en douches blijven nog dicht.
 • Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien zijn helaas nog niet toegestaan. Onderlinge wedstrijden met spelers van de eigen vereniging zijn wel toegestaan. Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
 • Publiek is niet toegestaan.

Geniet van het tennissen met je vrienden en familie.
We hopen snel verder open te kunnen gaan met 'Stap 3'.

Verdere informatie vind je hier op de site van de KNLTB.

 

Bericht 10 maart 2021:

Goed nieuws voor alle leden van TV Ammerzoden, iedereen mag weer dubbelen! 

Het kabinet heeft afgelopen maandagavond aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven, maar dat enkele kleine aanpassingen mogelijk zijn. Het belang van sporten en bewegen voor de fysieke en mentale gezondheid wordt onderkend en is aanleiding om nu ook iets meer ruimte te geven aan volwassenen. Vanaf 16 maart mogen ook volwassenen buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Tennis met 4 personen op één baan is dus weer voor iedereen toegestaan. Voorwaarde is wel dat we 1.5 meter afstand van elkaar houden.

Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1.5 meter afstand te houden.

Voor meer informatie op de KNLTB-site, klik op deze link.

 

Bericht 15 december 2020:

Beste leden van TV Ammerzoden,

Het zal jullie allemaal niet zijn ontgaan, gisteren kondigde het kabinet een lockdown aan van 15 december tot en met 19 januari 2021.

De nieuwe maatregelen hebben ook impact op sport, en daarmee tennis.

Onderstaande maatregelen zijn te vinden op www.knltb.nl

Wat betekent dit voor tennis en padel?

 • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis en padel spelen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan.
 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan buiten (excl. trainer).
 • Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Tennis- en padel in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Reserveren via de KNLTB Club App
Reserveren via de KNLTB Club App blijft van kracht. Het is van belang dat de spelers die aanwezig zijn op het tennispark ook daadwerkelijk in de reservering vermeld staan. Vanaf vandaag is alleen enkelspel toegestaan.

Fijne Feestdagen
Normaal gesproken vieren we de feestdagen ook een beetje samen op de tennisbaan en in de kantine tijdens het populaire Oliebollen toernooi. Helaas is dat dit jaar niet mogelijk. 

Namens het bestuur van TV Ammerzoden wensen wij jullie allemaal Fijne Feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2021 - met meer tennis en gezelligheid!

Bestuur TV Ammerzoden

 

Bericht 18 november 2020:

Zoals jullie wellicht al hebben gehoord, heeft het kabinet gisteravond (17 november) bevestigd dat de extra maatregelen van de afgelopen 2 weken vervallen vanaf donderdag 19 november. Dat betekent dat de ‘gedeeltelijke lockdown’ zoals bekend gemaakt op 13 oktober weer gaat gelden, sportkantines blijven gesloten, amateursportwedstrijden zijn verboden en de maximale groepsgrootte is 4 personen. Dubbelen en trainen met maximaal 4 spelers per baan is dan weer toegestaan. 

Neem voor meer informatie een kijkje op de site van de KNLTB.

 

Bericht 05 november 2020:

Komende 2 weken geen dubbelspel.

De KNLTB heeft gisteravond (04-nov-2020) verzwarende maatregelen in samenspraak met de RIVM aangekondigd voor de komende 2 weken:

 • Voor vrij spelen geldt, dat er de komende 2 weken door senioren alleen gesingeld kan worden (dus max 2 personen op 1 baan).
 • Voor trainingen van senioren geldt dat er slechts 2 personen op 1 baan mogen staan. Training met 4 personen moet daarmee plaats vinden op 2 banen.

Voor junioren zijn er geen veranderingen.

Kijk hier voor het volledige bericht over de extra maatregelen van Rijksoverheid en specifiek voor de sport.

 

Bericht 19 oktober 2020:

Corona update: Competities en toernooien stopgezet, vrij spelen en training blijft mogelijk.

Jullie hebben het beslist allemaal al gehoord en de captains van alle competitie teams zijn persoonlijk nog ingelicht: In verband met de verscherpte richtlijnen vanuit het RIVM zijn alle KNLTB competities stopgezet en zijn toernooien stopgezet tot en met 15 november (week 46).

De coronamaatregelen die het kabinet afgelopen week afkondigde zijn hard, maar noodzakelijk om de verspreiding van het virus in te dammen. Sportwedstrijden zijn verboden, dus geen competities en toernooien meer.

Gelukkig mogen we wel blijven vrij tennissen en trainen. We zijn hier heel blij mee, want sporten en bewegen is gezond en dat hebben we juist nodig in deze tijd.

We begrijpen dat er veel vragen zijn over vrij spelen, onderlinge wedstrijden en trainingen. Hierbij een overzicht van de maatregelen voor tennis zoals het KNLTB dat eerder deze week reeds heeft doorgegeven:

 • De KNLTB Competitie 2020 is beëindigd, zowel voor de jeugd als de senioren.
 • Reguliere open toernooien (week 42 t/m 46) en Junioren Tour toernooien (week 44 + 45) kunnen niet doorgaan.
 • Intern georganiseerde wedstrijden en toernooien, zoals clubkampioenschappen, laddercompetities of de toss zijn voor zowel de jeugd als senioren niet toegestaan. Onze clubkampioenschappen gaan dus helaas niet door eind oktober.
 • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen/padellen en te trainen, zowel buiten op de eigen vereniging als binnen in een hal.
  • Voor vrij spel geldt: de maximale groepsgrootte voor volwassenen vanaf 18 jaar is 4 personen per baan. Voor jeugd tot 18 jaar geldt geen maximale groepsgrootte.
  • Voor training geldt: voor volwassenen vanaf 18 jaar is de maximale groepsgrootte 4 personen (dit is exclusief trainer). Trainingsgroepen van 8 personen zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in 2 groepen van 4 spelers (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn op 2 banen én de groepen niet gemengd worden. Voor jeugd tot 18 jaar geldt geen maximale groepsgrootte.
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
 • Publiek is niet toegestaan. 

Bestuur TV Ammerzoden.

 

Bericht 29 september 2020:

Het kabinet treft opnieuw landelijke maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Om een nieuwe lockdown te voorkomen worden de komende 3 weken de sociale contacten drastisch beperkt. Dat zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle. Zie hier het volledige bericht van de KNLTB.

Gelukkig kunnen we wel blijven tennissen, zowel vrij tennis als training als competitie, echter zonder publiek. Het is verplicht om digitaal af te hangen alvorens vrij te komen spelen.

De sportkantines en clubhuizen (met uitzondering van toiletten en kleedkamers) zullen gesloten zijn waardoor er geen bardienst nodig zal zijn. Het is de bedoeling dat je na afloop van het vrij spelen, de training of een wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Helaas hebben we het Zilveren Sleepnet toernooi (van a.s. zondag) in overeenstemming met Hedel geannuleerd. We zullen iedereen snel informeren over de voortgang van de clubkampioenschappen (die op 25 oktober beginnen).

Uiteraard zijn de algemene ‘1.5 meter afstand’ regel en de hygiëneregels nog steeds van toepassing. Op 20 oktober worden de maatregelen geëvalueerd.

 

Bericht 1 juli 2020:

Allereerst een woord van dank aan alle leden van TVA, omdat iedereen zich zo goed houdt aan de voorgeschreven richtlijnen van het KNLTB en de RIVM en zo Corona geen kans geeft. Het is niet makkelijk, maar het zorgt er wel voor dat we hierdoor de banen open mogen houden. Respect naar jullie allemaal!

Daarmee hebben we weer wat te vieren (het stopt echt niet dit jaar):

LED-verlichting.

Sinds enkele weken worden alle banen verlicht door LED-verlichting. We zetten hiermee grote stappen naar een duurzaam park.

Clubhuis van binnen opgeknapt.

Het clubhuis is van binnen helemaal opgeknapt met nieuwe kleuren en mooie designs en accenten en met een nieuwe koffiemachine, die echt geweldige koffie van verse bonen voor jullie zet.

Tal van vrijwilligers, commissieleden, en bestuursleden hebben samen met Kraay Schilders en Gonneke van Wordragen heel wat vrije uurtjes opgeofferd om de club klaar te krijgen vóór 1 juli. Dank daarvoor. Speciale dank gaat uit naar Diana Feteris, Rik Kraay, Anouk Groeneveld en Veerle Megens. We zijn supertrots op jullie.

Het clubhuis met terras gaat weer open.

Vanaf 1 juli 2020 zetten we weer een stap naar een normaal clubleven. Met goedkeuring van de gemeente mag het clubhuis en terras weer open en dat wordt op een feestelijke manier gedaan de ochtend van 1 juli samen met de Lipstick Ladies.

Uiteraard gelden hiervoor alle richtlijnen die nu ook in acht worden genomen in het dagelijks leven. Zo hebben we ook hier bij TV Ammerzoden maatregelen getroffen om alles in goede banen te leiden.

 • Op het terras en in het clubhuis staan tafels en stoelen op 1,5 m afstand. 
 • Beide deuren van de ingang van het clubhuis zullen open staan, zodat we looproute zowel binnen als buiten tegen de klok in kunnen garanderen.
 • Er zal een desinfectiepunt op terras en in het clubhuis zijn zodat wanneer leden willen, ze de handen, tafel en stoelen kunnen desinfecteren.
 • Gebruikt glaswerk graag terugbrengen naar de bar volgens aangegeven route en dan naar huis.
 • Maximaal 1 persoon kan bestellen aan de bar in het clubhuis. Houd ten alle tijden 1,5 m afstand tot diegene die bardienst heeft. De rest van het tennisgroepje zoekt een plek om te zitten.
 • Betaling is alleen met pin mogelijk.
 • Het is verplicht om te gaan zitten op het terras en in het clubhuis. 
 • Zorg dat je aan je tafeltje de 1,5m naar iedereen aanhoudt. Laat stoelen en tafels staan zoals dat is gedaan door leden van de barcommissie. Geen groepsvorming a.u.b. door het verzetten van stoelen en of tafels.  (m.u.v. gezinsleden uit een huishouden)
 • Wanneer het te druk wordt op het terras/ paviljoen vragen we om eigen verantwoordelijkheid te nemen en plaats te maken voor de mensen die net gestopt zijn met tennissen zodat ook zij een drankje kunnen nuttigen.
 • Het reserveren van een baan en inschrijven voor een evenement op afstand blijft voorlopig nog zoals het nu is.

Neem aub de protocollen m.b.t. hygiëne, park-gebruik, horeca en digitale afhanginstructie in acht voor je eigen gezondheid en die van andere leden van TV Ammerzoden.

Mochten er nog vragen zijn, dan horen we dat graag. Mail je vraag naar [email protected]

 

Bericht 10 mei 2020:

We hebben heel veel goed nieuws! 

Zoals jullie beslist weten is afgelopen woensdag aangekondigd door Minister President Mark Rutte, dat o.a. tennissen weer is toegestaan voor alle leeftijden mits we ons daarbij aan de regels houden.Heerlijk nieuws dat je weer naar de baan kunt en weer een potje kunt tennissen met vrienden en familie.
Vrij tennissen gaat via de KNLTB ClubApp - Reserveer een baan. Installeer hiervoor alvast de KNLTB ClubApp, die ga je nodig hebben.

Banen 1 & 2 worden op dit moment gerenoveerd. Er komen nieuwe matten en we verwachten dat alles weer bespeelbaar is vanaf 18 mei 2020.

De palen voor de LED verlichting zijn reeds geplaatst. Hierdoor is er tijdelijk minder licht op baan 2 en baan 3. In de week van 25 mei 2020 wordt alle verlichting op de club vervangen door LEDverlichting. Hoe en waar we dan kunnen tennissen, wordt later gecommuniceerd.

 

Bericht 28 april 2020:

Vanaf 29 april hopen we weer te kunnen starten met de tennistrainingen voor de jeugdleden van TVA. TSTK en TVA zijn druk bezig met de voorbereidingen. Het vrij spelen voor de jeugd zal nog even moeten wachten, het park zal buiten de lestijden om voorlopig gesloten blijven. Gezondheid staat nog steeds voorop! TSTK zal alle lessende jeugd informeren over de start van de lessen en de KNLTB/RIVM richtlijnen.

De senioren mogen helaas de baan nog niet op, hou vol!Voor het laatste nieuws kijk op https://www.knltb.nl/overig/al-het-nieuws-rondom-het-coronavirus/

 

Bericht 15 maart 2020:

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen zijn verlengd en gelden t/m 28 april 2020.

Het bestuur van TV Ammerzoden heeft daarmee besloten verder gevolg te geven aan de oproep van de RIVM en de KNLTB (zie hieronder) om alle activiteiten te staken en alle tennisparken en clubhuizen te sluiten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen.

Zie ook de speciale pagina van de KNLTB: https://www.knltb.nl/nieuws/2020/04/maatregelen-verlengd-sportclubs-blijven-dicht-tm-28-april/

Het bestuur

 

Bericht 12 maart 2020:

M.b.t. het coronavirus kunnen wij het volgende mededelen:

 • Het Clubhuis van TV Ammerzoden blijft in principe gewoon open, invulling van de bardiensten zal plaatsvinden volgens het geplande schema.
 • De tennislessen gaan in gewoon door, tenzij dit door de trainer anders wordt aangegeven. Mocht je als leerling het niet verantwoord vinden om de les te volgen informeer hier dan je trainer over.
 • Als vereniging verzoeken we je de richtlijnen van het RIVM te volgen. Dat betekent dat wij iedereen met klem het volgende verzoeken: ben je verkouden, moet je hoesten en/of heb je koorts kom dan niet niet naar de club.
 • Als je geen last hebt van bovengenoemde klachten dan ben je natuurlijk van harte welkom om een balletje te  komen slaan.  

Als er aanleiding is voor wijziging van dit beleid zullen wij jullie uiteraard weer snel informeren.  

Voor meer informatie kijk op de website www.rivm.nl 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 73 599 2370

Address

Advocatenlaan 7a
5324 AL AMMERZODEN

KVK-nummer

40156076