Nieuws

Florentine Dekkers Nederlands kampioen

TVA-speelster Florentine Dekkers Nederlands Kampioen!
De afgelopen week zijn in Tenniscentrum De Rhijenhof te Den Haag de Menzis Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen 2018 gehouden; aan de NOJK 2018 namen per leeftijdsklasse de 32 sterkste tennissers van Nederland deel. Tijdens lange dagen, vroeg op en laat thuis, is er door alle deelnemers hard gestreden om de felbegeerde Nationale tennistitels.

In de leeftijdsklasse 'Meisjes t/m 14 jaar' etaleerde TVA-speelster Florentine Dekkers haar tenniskwaliteiten. Na overtuigende overwinningen in respectievelijk de eerste en tweede ronde en in de kwartfinale won ze zaterdag 17 maart jl. in de halve finale, na een marathon-partij van bijna vier (!) uren, van de als derde geplaatste Anouk Koevermans om vervolgens in de finale op overtuigende wijze de als tweede geplaatste Warda Ait El Bachir met 6-2 6-2 te verslaan. De 14-jarige TVA-speelster, intensief trainend bij Tennisschool Tom Kreemers, bij de Nationale tennisselectie en bij de Kim Clijsters Academy, werd hiermee Nederlands Kampioen! Voor het eerst in het ruim 40-jarige bestaan van onze vereniging is een lid van TV Ammerzoden Nederlands Kampioen geworden!

Zus Gabriëlle Dekkers (17), eveneens TVA-speelster, behaalde in de leeftijdsklasse 'Meisjes t/m 18 jaar' door twee knappe overwinningen de kwartfinale, waardoor zij bij de beste acht tennisters van Nederland in haar leeftijdsklasse eindigde.

   

« Terug

» Nieuws archief