In memoriam Hans Hooymans

11 november 2019


Zaterdagmiddag 9 november ontvingen wij het schokkende bericht dat Hans Hooymans die ochtend op 70-jarige leeftijd was omgekomen bij een verkeersongeval in Kerkdriel. De wintercompetitie op onze tennisvereniging zou net gaan beginnen. Hans was jarenlang een van de drijvende krachten achter deze competitie, hij maakte soep voor de deelnemers en zorgde als hoofd van de parkcommissie dat het tennispark er steeds pico-bello bijlag. Hiervoor organiseerde hij twee maal per jaar ook een klusdag, waarin de nodige onderhoudsactiviteiten werden opgepakt en het terrein weer werd opgeruimd. Ook door het jaar heen was hij zeer frequent op het tennispark te vinden om iets te repareren, te onderhouden of verbeteren, een  man met twee gouden handen. Als hij aan het werk was op de club kon je ook zien dat hij hiervan genoot.

Als bestuurslid van Tennisvereniging Ammerzoden (TVA) gaf hij in de jaarvergadering altijd een duidelijk overzicht van de staat van onderhoud van het park, en te verwachten groot onderhoud. Dit gaf vertrouwen in de manier waarop de vereniging werd bestuurd.

Hans was ook zeer actief als speler, met succesvolle deelname aan diverse competities en (55+) toernooien. Zijn forehand was bijzonder sterk. Hij was altijd zeer sportief in zijn houding op de baan; met hem had je nooit discussies of een bal in of uit was. Mede hierom was hij zeer geliefd om dubbel of mix mee te spelen. De donderdagavond was zijn vaste tennisavond, waar we in wisselende samenstelling dubbelden en we veel hebben gelachen bij een flesje bier na afloop.

Hans was een bescheiden iemand, die een zeer centrale rol heeft gespeeld in TVA, maar hier nooit prat op ging. Wij zullen hem in de vereniging enorm missen. Onze gedachten gaan ook uit naar zijn vrouw Mimi en kinderen, wij wensen ze veel sterkte met dit grote verlies.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 73 599 2370

Address

Advocatenlaan 7a
5324 AL AMMERZODEN