Verantwoord Alcohol Schenken (IVA)

Net als alle andere sportverenigingen met een kantine moet de TVA zich houden aan de nieuwe Drank- en Horecawet. Zo mogen er geen sterk-alcoholische dranken worden geschonken en mag er geen alcohol aan minderjarigen worden verkocht. Daarnaast is het verplicht dat er altijd iemand aanwezig is die in het bezit is van het certificaat Verantwoord Alcoholgebruik. We streven er dan ook naar dat zoveel mogelijk seniorleden de cursus Instructie Verantwoord Alcoholgebruik (IVA) gaan volgen. 

Verantwoordelijke rol

Barvrijwilligers doen belangrijk werk. Dankzij hen kunnen clubleden na het tennissen nog gezellig samen van een hapje en een drankje genieten. Maar dat brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. De Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) biedt barmedewerkers de kennis om op een goede manier met deze verantwoordelijkheid om te gaan.  

Goed gedrag

Alcoholgebruik door jongeren onder de achttien jaar, alcoholmisbruik, rijden onder invloed: we willen dat hoe dan ook voorkomen. Bovendien stelt de Drank- en Horecawet dat verenigingen die alcohol schenken en een vergunning hebben over gekwalificeerd barpersoneel moeten beschikken. ‘Gekwalificeerd’ betekent in dit geval ‘in bezit van een certificaat’. 

Hoe werkt het?

In de IVA lees je wat een barvrijwilliger moet weten om verantwoord alcohol te schenken. Als je die informatie hebt gelezen en bekeken, wordt je kennis getoetst aan de hand van twintig vragen.

Slaag je voor de toets, dan kun je direct je certificaat printen. Ook ontvang je een certificaat per e-mail. TV Ammerzoden registreert de gekwalificeerde barmedewerkers.

  • Ga naar http://www.nocnsf.nl/IVA.
  • Vul bij ‘E-mailadres barverantwoordelijke’ in: [email protected]. Dit is belangrijk, anders kunnen we geen overzicht bijhouden.
  • Vul bij ‘Naam barverantwoordelijke’ in: Veerle Megens
  • Vul bij ‘Aangesloten bij welke bond (afkorting)’ in: KNLTB
  • Bij ‘E-mailadres ondernemingsdossier (indien bekend)’ hoef je niets in te vullen. 

En verder?

We houden bij wie een certificaat heeft en leggen dat vast in het logboek achter de bar, samen met de vergunning. Dat wordt geëist in de vergunning. We houden bij hoeveel leden een certificaat hebben gehaald.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 73 599 2370

Tennis & Padel Ammerzoden

Advocatenlaan 7A
5324 AL AMMERZODEN

KVK-nummer

40156076