Padel

Padel is de snelst groeiende sport ter wereld.

 

Wat is padel?

Padel is combinatie van squash en tennis en speelt zich af in een (glazen) kooi van 10 bij 20 meter. Je speelt padel meestal in een dubbel-vorm met speciale padel-rackets en -ballen (die overigens veel lijken op tennisballen). Doordat je padel in een kooi speelt kan er tijdens het spel ook gebruik gemaakt worden van de wanden en staat padel garant voor een dynamisch spel.

Padel in Nederland is, evenals tennis, aangesloten bij de KNLTB. De KNLTB verwacht een groei naar 1000 padelbanen in 2023. 

Waarom is Padel zo enorm populair?

Padel is makkelijk te leren (veel makkelijker dan tennis) en resulteert al snel in een leuk spel. Het is een sport voor elke leeftijd, is laagdrempelig, sociaal, dynamisch en vooral gezond. Padel geeft meer dynamiek op de vereniging. Het is gebleken dat een vereniging, door padel, aanzienlijk aan aantrekkingskracht wint en daarmee klaar is voor de toekomst.

Padel bij TV Ammerzoden?

Momenteel is een enthousiast team bezig met een haalbaarheidsonderzoek om Padel te introduceren bij TV Ammerzoden. Heb je vragen over Padel of wil je graag meedoen met het haalbaarheidsonderzoek? Stuur even een email met je vraag of verzoek naar: [email protected].

 

Padel Clinic 24 mei 2021.

De Padel clinic gehouden bij Bastion Baselaar was een groot succes met alleen maar positieve reacties. Gedruende 3 uur op 2 banen konden 40 leden en introducees kennis maken met Padel. Na afloop was er een enquete, waaruit duidelijk naar voren kwam dat Padel als een toevoeging van TV Ammerzoden wordt gezien en dat TVA met Padel klaar is voor de toekomst.

Hieronder wat beeldmateriaal van de clinic.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 73 599 2370

Address

Advocatenlaan 7a
5324 AL AMMERZODEN